Lycka till. Börja med att koka äggen. (10 minuter). Medan du väntar på äggen så pressa ur så mycket vätska du kan från räkorna i lag och hacka dom lite
Romsås är en av favoriterna tilllax och fisk för min egen del. Men jag hade kommit över några prisvärda laxfileer som låg i frysen och väntade på att bli tillagade
Servera gärna med sparrispaj och dillsås eller romsås. Jag brukar krydda laxen på kvällen och ställa i kylen till nästa dag, då har den fått marineras och dessutom praktiskt att ha den förberedd, bara att ta in i ugnen precis innan middag
Här kommer receptet på den kalla räksåsen som vi hade till den pankopanerade laxen. Vi köpte kinamat till middag och ikväll blir det en lugn kväll hemma framför tv´n
En lyxig rätt som passar lika bra att bjuda på när man får gäster eller till vardags. Festlig fiskgratäng med lax, spenat, läcker dillsås och duchessepotatis
Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medan laxen står i ugnen
Skär en skåra på längden mitt i varje laxbit och lägg över laxen i en ugnsfast form. Fördela fyllningen i laxen och baka i ugn i 12 minuter. 4 st laxfilé
När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
När vi bjöd på laxfilé, så gjorde jag en kall räksås till. Såsen passar till all slags fisk. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.