Mixa mjöl, socker, kakao, smör och ägg till jämn deg. Kavla ut den på bakplåtspapper till en rektangel lika stor som en liten långpanna, ofta cirka 20 x 30 cm. Grädda 25-30 minuter mitt i ugnen (175 grader), tills smeten precis stelnat. Skär kakan med vass, värmd kniv i bitar på 5 x 5 cm, det är tillräckligt av en så mäktig kaka
Jag hade ju tänkt göra en annan sorts gryta till kvällens middag men så kom jag på att vi inte har gjort den här grytan på jättelänge, på minst två år tror jag
Fäst tillbaka kanten och smörj formen. Blanda till jämn och fluffig smet. Söndag. Vanlig slapp helgdag, och om man vill och behagar en dag att fira "Far" på
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.