Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
En enkel köttfärslimpa med wokgrönsaker, gröna ärtor och en galet god peppriggräddsås. Låt koka upp och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten
Krydda färsen med timjan, salt och peppar. Gräddsås. Smaka av med ev salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna och fina i ca 4-5 min. Lägg 800 gram potatis i en ugnsfast form och tryck till varje potatis på toppen med en gaffel. 69 g 500 g Köttfärs - Nöt. 1 tsk Timjan - torkad
Receptet på potatisen hade jag hittat i Allt om mats nyårsnummer (ibland så läser även jag recept) och såsen var en gräddsås som jag kryddat upp med svartpeppar
med bacon- och lökbakad potatis. Svart-, vit-, rosé-, grön- och kryddpeppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Krydda med salt och peppar. 3-4 st kycklingfiléer. 1-2 dl riven ost. Skär 5-6 skåror i varje bit och skiva mozzarellan. Tillaga i ugnen 20-25 minuter tills kycklingen är färdig. 3-4 st kycklingfiléer. 1-2 dl riven ost
Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Blanda gräddfilen med grädden och äggulan, krydda efter smak och häll såsen i formen. Gratinera på mellanläge i ugnen, 225°, och servera lådan med pain riche och ett glas öl eller rödvin
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.