Risotto med pancetta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Risotto med pancetta 2 port 300 g pancetta eller rökt sidfläsk
  • 2 schalottenlökar, fint hackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 dl avorioris
  • 2 dl vitt vin
  • 8-10 dl varm grönsaksbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl strimlad färsk basilika
  • rostade pinjenötter efter eget tycke och smak
  • Tärna pancettan och fräs i en stekpanna som du sedan ställer undan under tiden du gör risotton.
  • Hetta upp olja och smör i en tjockbottnad gryta och låt löken sedan mjukna där i under omrörning, det får inte ta färg.
  • Tillsätt riset och låt det fräsa med så det blir genomskinligt, häll då på vinet och låt det koka in på låg värme.
  • Börja därefter hälla i den varma buljongen, någon deciliter i taget och rör om under tiden som det kokar in i riset. Fortsätt hälla i buljongen och röra tills riset är genomkokt, dock med lite tuggmotstånd kvar i kornet.
  • När det börjar bli färdigt tillsätter du pancettan, tar sedan risotton från värmen och rör i osten, basilikan och nötterna innan du serverar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.