Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Krämig risottomed kyckling ochsvamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. När den är klar kan du lägga den åt sidan och skära i strimlor som du sedan serverar medrisotton
Ansa och hacka trattkantarellernaoch fräs dem tills de börjar få färg i en gryta med olja. Skala och hacka lök och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med riset och fräs lite till
Hade jag haft kantareller skulle jag haft ett stänk Curry istället för Cayenne. har läst någonstans att stärkelsen i riskornet bryts ut i risottonalltmedan man rör i det
karljohan, kantareller, champinjoner eller portobello. Till maten, det är ju ingen hemlighet hur jag känner inför risotto (jo jag älskar det) och det här är mitt senast provade risottorecept, medsvampoch saffran
En något ovanlig kombination medkantarelleroch räkor som lirar fantastiskt bra ihop. Kantareller. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, lägg på svampoch räkblandningen
4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Länktips närmare bestämt, fliken mellan hem och om mig. Jag läser ju en hel del otroligt fantastiska bloggar, och har fram tills nu inte haft tillfälle att länka till er alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.