Den här risotton gick snabbare att laga än jag trodde och blev sådär underbart krämig och len, till ochmed utan en massa smör som man ser i de flesta recept
Fortsätt så tills risotton är krämig och riset mjukt men med en liten kärna. Risotto är ju inte bakning, men nu är det så att jag efter mycket funderande bestämt mig för att även låte er ta del av några av mina favoritrecept även i den här kategorin
Toppa sedan risottonmed svartrötterna, champinjonerna och persiljan och såklart ännu mer parmesan. Koka tills riset är ”al dente” ochrisotton fått en krämig konsistens
Snabbmat=)pastachampinjoner,skivade1 liten chilifrukt1 stor vitlöksklyfta1. 5 dl cremefraichekoka pasta enligt anvisningar på paketetmixa ihop eller finhacka vitlöken ochchilin. stek svampen 5-10 min på hög värme och tillsätt sen creme fraiche,chilioch vitlöksmaka av med salt och pepparnär pastan är klar, häll av vattnet och häll i pastan i stekpannan. rör om och servera 1 liten chilifrukt
Stek paprikan, chilinoch champinjonerna tillsammans med pressad vitlök. Skär kycklingen i bitar och stek på hög värme med grillkrydda tills kycklingen får en fin stekyta
Smakar inte så mycket, men tillsammans med en smakrik och krämig röra av rester från en grillad kyckling (hemgrillad den här gången), champinjoner, paprika, chili, kokosgrädde och curry blev det en riktigt angenäm vardagsmiddag
Det kanske till ochmed finns rester du kan använda. Ibland när middagen inte är planerad i förväg så får man ta och koka ihop något på vad man har hemma i skåp och skafferi
Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Näringsjäst är en inaktiv jäst och framställs genom odling med en blandning av sockerrör och melass av sockerbetor
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.