2 schalottenlökar
finhackade ca 1 dl Zeta Olivolja 3 dl Zeta Casa Di Luca Arborioris eller Zeta Casa Di Luca Carnaroliris ca 2 dl vitt vin torrt ca 1 liter kycklingbuljong varm 2 dl (60g) Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader finriven salt nymalen svartpeppar
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.