0,9-1,1 l
svampbuljong (på fond eller tärningar) + ca 1 dl av blötläggningsvattnet
25 g
torkad karljohanssvamp
2 msk
olivolja
50 g
smör
100 g
riven mild ost
1 dl
riven parmesanost + lite extra till servering
3 dl
arborio- eller avorioris 1 gul lök 1 förp (0.5 g) saffran ca 0,9-1,1 l svampbuljong (på fond eller tärningar) + ca 1 dl av blötläggningsvattnet 25 g torkad karljohanssvamp 2 msk olivolja 50 g smör 100 g riven mild ost 1 dl riven parmesanost + lite extra till servering
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Koka bulgur i buljongen. Låt kallna. Skala och hacka löken. Grovhacka nötterna och strimla aprikoserna. Blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft och peppar
4 portioner. 3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i
Putsa och skär svampen i små bitar. Hacka löken. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg
Blanda ner korv, persilja och ost i risotton och servera. Späd med den varma buljongen, lite i taget tills all buljong är slut och risotton är krämig, ca 20 min
Risotto ai fiori di zucca. Condividi. Risotto ai fiori di zucca. Unire porro e pancetta in una padella larga con la noce di burro e far rosolare per due minuti a fiamma vivace o fino a doratura della pancetta
Lägg sedan ner bacon och salsiccian skuren i små bitar. 140 gram bacon , skuret i små bitar. 1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som övriga ingredienser tillreds
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.