Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Jag älskar att göra risotto. Risotto är så tacksamt att göra. För mig är risotto en hel rätt, jag serverar sällan något mer än själva risotton och det som är i men det passar som tillbehör till kött, fågel och fisk
Skala och hacka vitlöken. Fortsätt sedan att koka risotton på detta sätt. Skala och hacka löken. Risotton ska vara krämig, men riskornen ska fortfarande ha en fast kärna i mitten
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Risotto med trattkantareller. Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Skala och finhacka löken och vitlöken. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite ruccola på toppen
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet
Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto. Klassisk risotto. Slå på lite buljong i taget på risotton och låt koka in under omrörning för varje skvätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.