Risotto är inte svårt attgöra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risottonnästanhela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Vi är ju storafansavNigellasrisotto och harkockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nyavarianter i söndags, så var vi inte sena med attprova på en av dom
4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanostsalt och nymalensvartpepparruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Pigall. Rör om tills den är väl blandad. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna
Om ni planerareranhelgmat så kanjagtipsa om dennarisotto. Hej allaglada. Slå på lite buljong i taget på risotton och låt koka in under omrörning för varje skvätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.