Risnudlar i räkbuljong med räkor, citrongräs och fänkål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g räkskal
  • 11 msk olja
  • 120 g tomatpuré
  • 120 g chilibönpasta, eller 10 g sambal oelek
  • 12 klyftor vitlök, finhackade
  • 110 g ingefära, riven
  • 16 dl vatten
  • 10,5 morot
  • 10,5 gul lök
  • 11 stjälk citrongräs
  • 12 blad lime leaves
  • 1 risnudlar
  • 1100 g fänkål, rostad
  • 1200 g räkor
  • 1 salladslök
  • 1 limemayo
  • 1 Räkbuljong400 g räkskal 1 msk olja 20 g tomatpuré 20 g chilibönpasta, eller 10 g sambal oelek 2 klyftor vitlök, finhackade 10 g ingefära, riven 6 dl vatten 0,5 morot 0,5 gul lök 1 stjälk citrongräs 2 blad lime leaves
  • 1 Servering risnudlar 100 g fänkål, rostad 200 g räkor salladslök limemayoRäkbuljong
  • Rosta räkskalen i lite olja. När de börjar få färg tillsätter du tomatpuré och chilibönpasta. Fortsätt fräsa i en minut tills det doftar, tillsätt då vitlöken och ingefäran och fräs ytterligare en minut. Tillsätt resten av ingredienserna, koka upp och låt sjuda i 40 minuter. Sila av vätskan och smaka av. För en kraftigare smak kan du reducera vätskan genom att låta den sjuda ytterligare. Servering
  • Lägg risnudlarna i en bunke och häll på kokande vatten, låt stå tills nudlarna mjuknat. Sila av nudlarna och fördela dem i fyra skålar. Häll på buljongen och toppa med fänkål, räkor, salladslök och limemayo.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.