Blanda olivolja, limesaft, finhackad chili, hackad koriander och smaka av med salt och svartpeppar. På måndag kväll kommer vi hem från Rom och därför blir det här sista tidsinställda receptet och då passade det perfekt med detta förrättsrecept jag missat att publicera efter en av min och mammas myshelger i höstas
Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle. Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av den med chipotlechili och salt
Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
juice av en lime. Risnudelsallad. Täck med plastfolie och låt stå i ca. Börja med att förbereda nudlarna. Så fräscht och relativt lätt att laga också, vilket alltid är att föredra
Pensla tonfiskenmed olja, stek och grilla hastigt på båda sidorna på hög värme. Helt säker på att man måste ha dyr tonfisk är jag inte, det vore nog riktigt gott med lax
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Riv i vitlök och häll i fisksås. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd
Klicka på majonnäsen och servera med en eller två limeklyftor att pressa över. Limeklyftor. Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med tydlig fatkaraktär, inslag av röda äpplen, valnötter, aprikos, brynt smör, apelsin och kardemumma
Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt. Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar
Blanda soja, pressad lime, fisksås och lite sirap, se till att balansen mellan sött, salt och syrligt blir bra, avsluta med att droppa i lite sesamolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.