Smakmässigt är det fyra helt olika såser som står uppdukade här idag och vi kan intyga att de alla smakade fantastiskt gott och vad vi förstår på värdinnan så är dom precis så lättgjorda som det låter
Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrikrisgrynsgröt och en skinkmacka. Julig gröt. För mig hör risgrynsgrötentill julafton och jag kommer att äta litevanligrisgrynsgröt på julaftonskvällen
Maria skrev igår om risgrynsgröti ugn. Jag fortsätter med risgrynsgrönti crockpot/slow cooker idag. Det kan tyckas lätt att göra risgrynsgröt när man söker på nätet efter det
Som risgrynsgrötentill exempel. Blir du också lite extra filosofisk såhär kring jul. Det är en himla tur att vi fortfarande kan strunta i att vrida upp värmen på elementet, dra på oss par raggsockor, äta upp resterna i kylen och koka risgrynsgröt ungefär som man gjorde förr
Blanda ris, salt och vatten. Tillsätt mjölk, grädde, kanelstång och socker. Ställ ini ugnen i en timme. Om gröten är för lös efter en timme, låt den stå en stund till
Garneringflorsocker. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, litei taget
Idag gjorde jag tre olika sorters juicer, och alla blev goda och fyllda med massor av nyttigheter. Fördelen med att göra egen juice är att den blir mycket nyttigare än den du köper
Idag, dan före dopparedan, har vi som tradition att äta risgrynsgröttill kvällsmat. Att ha sirap på julgröten är en vana som har hängt med ända sedan min barndom
Hos oss är det liteolika beronde på vem som ska äta gröten. Nu var det en litenkille här hemma som hade fått risgrynsgrötsabstinens och ville att jag skulle koka det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.