Risgrynsgröt i ugn
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl risgryn, (rundkornigt grötris)
  • 16 dl vatten
  • 18 dl standardmjölk (ekologisk)
  • 11 tsk salt
  • 11 bit hel kanelstång
  • 13 msk strösocker (ekologiskt)
  • 120 g smör (ekologiskt)
  • 11 dl grädde vispad (ekologisk)
  • 10,5 krm salt
  • 1 blandning av råsocker och mald kanel
  • 1 mjölk, kylskåpskall (ekologisk)
  • 13 dl risgryn, (rundkornigt grötris) 6 dl vatten 8 dl standardmjölk (ekologisk) 1 tsk salt 1 bit hel kanelstång 3 msk strösocker (ekologiskt) 20 g smör (ekologiskt) 1 dl grädde vispad (ekologisk) 0,5 krm salt
  • 1 Till servering blandning av råsocker och mald kanel mjölk, kylskåpskall (ekologisk)Sätt ugnen på 100 grader. Koka upp risgrynen i vatten, låt sjuda i ca 10 minuter. Koka upp mjölken i en annan kastrull med salt, socker och kanelstången. Häll mjölkblandningen över risgrynen, rör runt med sked så att allt blandas väl.
  • Täck med lock och sätt in i ugnen. Baka tills all vätska sugits upp av grynen. Tid ca 2 timmar innan all mjölk sugits in i grynen men tiden kan variera beroende på ugn.
  • Lyft på locket och vänd in först smöret och sedan grädden till idealt krämig gröt, smaka av med salt. Servera med kall mjölk och socker och kanelblandning.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.