Idagtestadejagattgöraris à lamaltautanrisgryn och det är svårt attavgöra om det är ris eller inte i den eftersom keso-kornen nästan känns som välkoktarisgryn
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gulahackade löken och kycklingen och rör omLägg i det koktariset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPuttaallt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blandaalltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
RisalaMaltapåjulafton är ett måste. Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter alljulmat, det kanvara lite senarepå kvällen när man sitter uppkrupen i soffan, men lite julmusik och tända ljus
Ris à laMalta är en klassisk efterrätt på julbordet. Jag vill att min Ris à laMaltaskasmaka mycket vanilj och den skaserveras med en saftsås med smakav jordgubb
Väl tillbakavar det en massa god mat, KalleAnkapå tv och så en massaklappar som sagt. Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor serveraalltidRisalaMalta till efterätt, och den ska enligt henne serverastillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.