Skala och skär apelsiner och grapen i hinnfria klyftor eller bitar. Blanda apelsinen och grapefrukt med gröt- och gräddblandningen, eller toppa med det.
Ris a lamalta behöver inte serveras i djupa tallrikar, det räcker gott & väl med lite mindre mått. Den här varianten är len och krämig, med massa smak av vanilj och självklartmed konserverade mandariner till
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a laMalta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans medinlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Gjorde nyligen RisàlaMalta för första gången. Blanda den med gröten, florsockret och vaniljsockret. Har aldrig riktigt trott att det är nåt jag skulle gilla… men oj vad gott det var
Riv av skalet från apelsinerna och spara till kolasåsen. (Att skära filéer är att skära loss klyftorna ur apelsinerna en och en utan att hinnorna kommer med)
Servera risàlamaltanmed saftsås. Jag har inte bestämt mig ännu men det kanske blir mozarellabiffar (tack till Niklas Blohm för tipset) med nåt gott till
(endast hälften används till risàlaMalta). Men suget efter denna klassiska juldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställa sig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Vi hade lite kall risgrynsgröt över och sonen fick gå och handla grädde medan jag fileade apelsiner. Det är så gott med apelsin till Ris á laMalta så det fick det bli, lite flagad mandel toppade jag hela härligheten med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.