Mit einem Holzstab eine Mulde eindrücken und auf das Blech legen. Direkt nach dem Backen nochmal mit dem Holzstab die Mulde eindrücken und unbedingt komplett auskühlen lassen, die Plätzchen sind erst noch weich
I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Vispa samman creme fraiche och florsocker, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna. Vaniljcremefraice 2 dl creme fraiche 1 msk florsocker1 vaniljstångVispa samman creme fraiche och florsocker, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna
Gratinera mitt i ugnen tills osten fått färg. 1. Finhacka löken och vitlöken. Stek löken i ca två matskedar smör på medelhög värme tills den är mjuk, lite brun och smakrik
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
½ kilo innanlår/lövbiffca 300 gram champinjoner1 gul lökKalvfond + en skvätt vatten1 lagerblad1 msk dijonsenap (eller en grövre senap som inte är söt)½ dl cognacCa 2 dl smetana (eller crême fraiche)Storbladig persiljaOlja (neutral sort) och/eller smörSalt och nymalen svartpeppar
Vi gjorde vårrullar till middag och det blev lite filodeg över. Perfekt till dessert - en klassisk Apfelstrudel som så klart serverades med vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.