1800 g
torskrygg 2,5 msk salt 2 tsk socker peppar lagerblad citron 1 l kallt vatten 800 g potatis 100 g sockerärter 150 g kantareller 1 morot 100 g smör 4 msk pepparrot, riven 1 dillvippaBlanda ut salt, socker, peppar, lagerblad och citronskivor i en liter vatten. Lägg ner torsken och låt rimma i ca 1-2 h. Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen och lägg i sockerärter när det återstår 3 minuter. Plocka ur fisken ur rimningslagen och salta och peppra fisken lätt. Stek fisken så att den får en fin yta men låt sedan gå färdigt i ugnen. Lägg torsken i en oljad ugnsform och tillaga i ugnen tills fisken uppnår 54 grader, ca 10 minuter. Smörstek kantarellerna. Skala moroten och skär i remsor med en potatisskalare. Skira smöret och riv pepparroten. Servera fisken med potatis och övriga tillbehör – pepparrot vid sidan av om någon inte tycker om det.
En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, riven pepparrotochskiratsmör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöretoch en hög härligt rivig pepparrot
I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans med riven pepparrotochskiratsmör
Mjäll och fin torskrygg tillsammans med smält smörochpepparrot - en oslagbar kombination. Lägg torskryggen i en ugnssäker form, krydda med salt och citronpeppar och slå lite vatten runt fisken
Ikväll åt vi smörstekttorskrygg varsamt kryddad med salt och peppar samt vänd i vetemjöl. Den stekta fisken avnjöts tillsammans med goda tillbehör som räkor, sparris, pepparrot, skiratsmörochserrranochips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.