Rimmad torskrygg med skirat smör och pepparrot
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g torskrygg
  • 12,5 msk salt
  • 12 tsk socker
  • 1 peppar
  • 1 lagerblad
  • 1 citron
  • 11 l kallt vatten
  • 1800 g potatis
  • 1100 g sockerärter
  • 1150 g kantareller
  • 11 morot
  • 1100 g smör
  • 14 msk pepparrot, riven
  • 11 dillvippa
  • 1800 g torskrygg 2,5 msk salt 2 tsk socker peppar lagerblad citron 1 l kallt vatten 800 g potatis 100 g sockerärter 150 g kantareller 1 morot 100 g smör 4 msk pepparrot, riven 1 dillvippaBlanda ut salt, socker, peppar, lagerblad och citronskivor i en liter vatten. Lägg ner torsken och låt rimma i ca 1-2 h. Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen och lägg i sockerärter när det återstår 3 minuter. Plocka ur fisken ur rimningslagen och salta och peppra fisken lätt. Stek fisken så att den får en fin yta men låt sedan gå färdigt i ugnen. Lägg torsken i en oljad ugnsform och tillaga i ugnen tills fisken uppnår 54 grader, ca 10 minuter. Smörstek kantarellerna. Skala moroten och skär i remsor med en potatisskalare. Skira smöret och riv pepparroten. Servera fisken med potatis och övriga tillbehör – pepparrot vid sidan av om någon inte tycker om det.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.