800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Salta och krydda med peppar och timjan. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Blanda kallt vatten, salt och socker i en stor skål och rör tills saltet och sockret lösts upp
Rimmadtorsktorskden avsilade dillen från dilloljansalt och pepparplastfolie och alufoliePutsa torskenoch lägg två fileer ovanpå varandra med dill i mellan
400 g torskrygg, i bit. 1salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g torskrygg, i bit Rimlag. 1 liter vatten 4 msk salt 2 tsk strösocker 2 tsk dillfrön 600 g skalad blomkål 3 finhackade schalottenlökar 2 dl skalade sötmandel 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde 4 msk vitvinsvinäger salt och peppar 1 tunt skivad rödlök olivolja ½ ask krasse
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.