800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera på varma tallrikar med rotfruktsstavar och rucolasallad, bryntsmöroch nyriven pepparrot. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg och en nötaktig doft
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Ta bort skummet med en sked och häll upp det bryntasmöret i en kanna utan att bottensatsen följer med
Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min. 2 Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min. 3 Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. 5 Servera torskenmed potatis, hackat ägg, hackad persilja, bryntsmöroch sockerärtor. 500 g torsk. 50 g smör
hårda strömmar, blir torsken muskulösare och får ett fastare vitare och. Skrei är torsk som varje år vandrar från Barents hav ner till nord-norska kusten
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Ta bort skummet med en sked och häll upp det bryntasmöret i en kanna utan att bottensatsen följer med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.