Lägg i rotfrukterna, lagerbladet och vitpepparkornen samt smaka av med salt efter ett tag (då bringan är rimmad är det inte säkert att man behöver ha i salt)
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rimmadoxbringa. Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Sätt ugnen på 80° och lägg sidfläsket i en ugnsform med svålen uppåt, skär skåror i ett rutmönster, lägg morötterna och löken runt om med en näve med timjan, ställ in formen som ska stå i minst 9 timmar
Koka samtidigt rotmoset i en annan gryta. Servera kött och rotmos upplagt var för sig. Häll upp lite köttspad i en kanna och låt var och en bestämma hur mycket av det man vill ha i rotmoset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.