Idag bjuds det på fredagsmys, i form utav tacos. (Jag är egentligen emot att äta tomater i februari, men när det är tacos så är jag redo att göra ett undantag)
Paj är så himla gott. Både matpaj och dessertpaj. Det är perfekt att förbereda. Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg
Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Jag älskar hemmagjord pizza och har länge använt mig av ett degrecept från Annas mat. Det är ett mycket bra recept, men jag kände att det var dags att prova något nytt,
Blanda samman alla ingredienserna utom redningen i en kastrull. Låt sjuda. Tillsätt redningen stegvis till lagom konsistens och rör om medan såsen tjocknar
Servera köttfärsen varm och låt var och en göra sin egen tacos toppad med valfria tillbehör. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 147 1 pkt tacoskal eller tortillabröd. 1 burk tacosås (styrka efter smak)
Recept på kalla såser kan man inte få för många av eller hur. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Lördagen firades med en tårta. Jag var grymt sugen på något med choklad (nähä. ) så det blev en variant med chokladbottnar och två olika chokladkrämer som fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.