1400 g
rigatoni 1 röd paprika 1 gul paprika 1 rödlök 2 klyftor vitlök 1 torkad peperoncino (chili), liten 3 msk olivolja 1 tsk oregano 10 färska basilikablad 2 tsk vitvinsvinäger salt och svartpeppar 2,5 dl mellangrädde
1 Vitlöksstekt
zucchini2 zucchini 2 klyftor vitlök, tunt skivade 1 tsk salt 3 msk olivolja färskriven parmesanost för att strö överAnsa och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skär lök och vitlök i bitar. Hetta upp olivolja en kastrull och lägg i lök, vitlök och peperoncino. Låt fräsa på låg värme i 5 minuter. Passa noga så att de inte bränns vid. Ta upp peperoncinon och kasta den. Tillsätt paprika, oregano, basilika, salt, peppar och vitvinsvinäger. Låt alltsammans koka på låg värme i ca 10 minuter eller tills paprikan mjuknat. Tillsätt grädden, rör eller mixa såsen till en jämn och krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vitlöksstekt zucchini
Skölj zucchinin och skär den i tunna skivor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna i omgångar tillsammans med vitlök och salt. Börja med hög värme och sänk sedan när zucchinin har fått fin färg. Fortsätt att steka på låg värme tills skivorna mjuknat. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda pasta med paprikasåsen. Tillsätt lite olivolja och blanda. Strö över lite parmesanost och servera med zucchinin på toppen.
Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min
Toppa tallrikarna med bacon och grovhackad persilja. 1Finhacka och bryn schalottenlöken i olivolja. 1Tillsätt grädde och smula i osten. 1Tillsätt hackad färsk persilja och smaka av med svartpeppar. 1Skär bacon i små bitar och knaperstek den
Låt sjuda ihop till en sås och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra. 2 Häll grädde i en kastrull och smula ner osten. 3 Värm olja i en stekpanna och stek lök och svamp tills något mjuka
Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter. Hacka sedan löken fint och skär ner päronet i centimeterstora bitar
Sätt en stor stekpanna på medelvärmeoch tillsätt olja. Skiva vitlöken tunt och hacka mangold grovt. Servera med gräslök, nötterna och resten av parmesanosten på toppen ochmed citron på sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.