Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean
Hela kornkärnor är ett riktigt superlivsmedel när det gäller mättnad. Här får du ett recept på Kornbröd som är ett väldigt gott och saftigt bröd som mättar väldigt bra och får fart på magen
Nu har jag provat ett bröd från Pain de Martins blogg, ett grovt sådant med tranbär. Brödet blev väldigt fint och gott, men var aningen för sött för min smak
Haft två dagar hemma nu innan man far iväg igen och ja då får man ju passa på att fixa lite. Så blandade ihop liten deg bara för att lindra abstinensen lite
Jag glömde surdegarna när vi åkte från landet förra helgen, och sedan misstog Lisa min nya rågsur för en bortglömd kafferest och kastade bort den (det låter konstigt men det var bara en liten klick i ett av de små glasen)
Det här brödet lagar jag allt som oftast då vi ätit potatismos och det blivit mos över. jag tycker inte om värmd mos så istället för att släng bort så slänger jag ihop de här rieskorna
När vi hade vinprovning i fredags gav jag mig in på uppdraget att göra glutenfria hamburgerbröd, det gick väl sådär, smakmässigt var de goda, men platta som ett kornbröd från tiden då folk blev bofasta (10 000 - 15 000 år sedan), men skam den som ger sig
Första gången jag bakade det här brödet fick jag slänga det. Andra gången är det en fullträff. Första gången jag bakade brödet hade jag köpt hela korn från Saltå kvarn men den här gången köpte jag matkorn från Frebaco (sådana man också kan äta till middag)
Mitt lilla projekt just nu är att baka igenom mina vanligaste bröd med mjöl från Orga kvarn. Ni som följer mig vet att det är ett tillsatsfritt mjöl med lite andra bakegenskaper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.