Tur var det, för dessa små ricottabiffar är otroligt goda. Vi misslyckades nämligen kapitalt med de två första, innan vi insåg att biffarna måste vara små, stekas riktigt gyllenbruna innan de vänds och tillagas i teflonpana
Till det gjorde en ny rätt, rotfruktsmosmed nyriven parmesanost, och gratinerade gyllene. Vispa sönder allt med en elvisp, det kan vara kvar lite bitar, det gör ingenting, det ger lite "textur" till gratängen
Det gick bra det med. Snåla inte med kryddorna (eller osten), annars smakar det bara mjöl och spenat. Orginally, these patties were supposed to be formed as balls
Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 500 g värmlandskorv eller köttkorv 400 g mjölig potatis 100 g morötter 100 g kålrötter ca 2 dl mjölk 2 msk smör salt vitpeppar 1 gul lök 10 vitpepparkorn 4 lagerblad 1 msk salt senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Mosa med gaffel eller potatispress, eller liknande. Smaka av med salt och peppar. Lägg respektive köttsort i var sin kastrull, på med 1 dl vatten + 1 msk kalvfond (eller 2
Vildsvinssadel med gratinerat rotfruktsmos och rödvinssås. )Som vanligt startade vi lördagen med ett sent uppvaknande som följdes av en härlig "ligga-kvar-och-dra-sig-hur-länge-man-vill-känsla", långfrukost, middagsplanering, shopping och lite tråkigare måsten
I helgen lagade jag en rustik Portergryta som jag serverade medrotfruktsmos. Nu är det höst eller borde kanske vara, men solen och värmen håller i sig vilket jag tycker är skönt, för vem mår bra av dagar med regn och rusk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.