I denna krämiga och goda lasagne ingår vår allra sista hemodlade zucchini. Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
Skiva aubergine och zucchini tunt. Förkoka lasagneplattorna (eller använd färska) i några minuter. Jag plussade på lite aubergine och zucchini från originalreceptet, eftersom det såg så lite ut
Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnen med zucchini, ajvar och fetaost. I helgen skördade jag ganska mycket zucchini som jag sedan använde i olika sorters maträtter
Bre sedan ut ett lager av ricottablandningen, lägg på några tomatskivor och strö över lite strimlad skinka och pumpakärnor och lägg sist på lasagneplattor
Blanda samman ricotta, tomat, basilika, rödlök och vitlök. När man har varit ute i trädgården så är det enkel mat som gäller… en lasagne fick det bli idag
Jag gillar denna vegetariska lasagne mycket eftersom den innehåller både parmesan och ricotta. Blanda samman ricotta, tomat, basilika, rödlök och vitlök
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.