Luftiga och barnsligt goda munkar gjorda på balkans vis. Du kan behålla munkarna neutrala och pudra dem med massa florsocker eller fylla dem med något gott
Ta upp munkarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera 3-4 munkar åt gången, vänd efter en stund och fritera på andra sidan, ca 1-1,5 minuter/sida
Ljuvliga munkar som smälter i munnen. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning. Lägg i några munkar åt gången och fritera dem på varje sida ca 2-3 minuter eller tills de fått fin färg. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning
Ta en halvstor glas och tryck på degen tills du får dem som runda ringar, och sedan ska man göra små runda ringar inuti degen så att den får dem formen som munkar har
Blev så sugen i går på att baka munkar när jag såg Simonas magiska bilder. Tänkte att jag skulle göra dem i miniformat nästa gång, perfekt till kalas för munkar gillar ju alla
Låt ricottan rinna av och lägg den i skål. Pressa ner vitlöken i ricottakrämen och rör om. Blanda sedan snabbt ner ricottablandningen i pastan (den ska inte kokas), blanda noga, och späd med lite pastavatten om det behövs
Blanda socker med kanel och doppa munkarna i blandningen direkt efter friteringen eller bara pudra med florsocker och sedan bara njut, efter en stund, när de har svalnat något
Här kommer en supergod kycklingrätt med en massa nyttiga spenat och smakrik ricotta ost. Supergoda ricotta och spenatfyllda kycklingfiléer som gratineras med ost på toppen, kan det bli godare en vanlig tisdag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.