Ricebowl med wasabikräftor och avokado
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl svart ris
  • 11 rödlök
  • 11 lime
  • 1400 g kräftstjärtar
  • 1200 g edamamebönor utan skal
  • 130 g rucola
  • 12 avokado
  • 10,5 gurka
  • 110 rädisor
  • 11 ask krasse
  • 11 dl wasabiärtor eller chilinötter
  • 12 dl majonnäs, av god kvalitet
  • 11-3 msk wasabipasta
  • 12 msk japansk soja
  • 12 tsk sesamolja
  • 12 tsk honung
  • 13 dl svart ris 1 rödlök 1 lime 400 g kräftstjärtar 200 g edamamebönor utan skal 30 g rucola 2 avokado 0,5 gurka 10 rädisor 1 ask krasse 1 dl wasabiärtor eller chilinötter
  • 1 Krämig wasabisås2 dl majonnäs, av god kvalitet 1-3 msk wasabipasta 2 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk honungSkölj och koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva rödlöken tunt. Pressa limesaft över och låt stå medan övrigt förbereds. Vispa ihop wasabipastan, välj mängd efter hur starkt du önskar, med sojan så att det blir helt slätt. Rör samman med majonnäs, sesamolja och honung. Ställ åt sidan. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Skiva rädisorna tunt. Grovhacka wasabiärtorna. Lägg riset i botten på 4 djupa skålar. Toppa med kräftor, limesyrlig rödlök, edamame, rucola och rädisor. Ringla över wasabisås och toppa med krasse och wasabiärtor. Servera genast! Glöm inte att matsortera skal och rester från lök, lime och avokado för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda rice bowl. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.