13 dl
svart ris 1 rödlök 1 lime 400 g kräftstjärtar 200 g edamamebönor utan skal 30 g rucola 2 avokado 0,5 gurka 10 rädisor 1 ask krasse 1 dl wasabiärtor eller chilinötter
1 Krämig
wasabisås2 dl majonnäs, av god kvalitet 1-3 msk wasabipasta 2 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk honungSkölj och koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva rödlöken tunt. Pressa limesaft över och låt stå medan övrigt förbereds. Vispa ihop wasabipastan, välj mängd efter hur starkt du önskar, med sojan så att det blir helt slätt. Rör samman med majonnäs, sesamolja och honung. Ställ åt sidan. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Skiva rädisorna tunt. Grovhacka wasabiärtorna. Lägg riset i botten på 4 djupa skålar. Toppa med kräftor, limesyrlig rödlök, edamame, rucola och rädisor. Ringla över wasabisås och toppa med krasse och wasabiärtor. Servera genast! Glöm inte att matsortera skal och rester från lök, lime och avokado för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda rice bowl. /Köket-redaktionen
Dela avokadon på två och byt ut kärnan mot fyllningen. I frysen hos Carina fastnade ögonen på något jag länge velat testa men aldrig tagit mig i kragen och införskaffat - facon
Jag älskar att förbereda och har inga problem med att se till att få vissa saker gjort dagen innan för att det ska underlätta för mig när jag kommer hem efter en lång dag på jobbet
Mixa avokado, örter, vitlök, rödlök och tomater med en stavmixer, blender eller matberedare till en slät massa och tillsätt önskad mängd chili och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.