Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Börja med att strimla lövbiffen och lägga den i en stor skål tillsammans med soja, fond och pressad vitlök
Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt. Smaka av med salt, peppar och någon matsked olivolja gärna med citronsmak
Lägg spjället med bensidan uppåt i "lilla" långpannan eller i en ugnsfast form med kanter. 1 kg Revbensspjäll. 1 kg Revbensspjäll Marinad 4 msk Honung 4 msk Nypressad apelsinsaft 1 tsk Salt 2 tsk Ingefära 2 krm Grovmalen svartpeppar 2 msk Grillolja 1 Vitlöksklyfta
Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Sitter oftast på morgonen eftersom jag går upp tidigt så hinner jag fundera ut vilket recept det skall bli idag, sen blir det en tur till matbutiken… givetvis så är L med
1 dl mangochutney. Sätt ugnen på 225 grader. Rensa bort köttet från den butiksgrillade kycklingen. Skär de största köttbitarna och paprikan, minimajsen och bambuskotten i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.