Revbensspjäll med klassiska BBQ-tillbehör
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tjocka revbensspjäll – recept 4 personer ca 2 kg tjockskurna revbensspjäll av rapsgris
  • 1 gul lök
  • 1 morot 1 solovitlök
  • 2 grönsaksbuljongtärningar 4 msk salt
  • 6 lagerblad 8 vitpepparkorn 5 kryddpepparkorn vatten
  • BBQ-sås (av amerikansk rökig typ) – recept
  • 1,5 dl chilisås (av mildare heinztyp)
  • 1,5 dl ketchup
  • 1,5-2 msk dijonsenap
  • 2 tsk flytande honung
  • 5 tsk farinsocker
  • 2 msk liquid smoke
  • 1/2 solovitlök (alt. tre vanliga klyftor)
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk soja (för färgens skull)
  • salt och svartpeppar
  • Coleslaw – recept
  • 8 dl rödkål eller spetskål (alternativt en blandning av dessa)
  • 1 morot (fint riven)
  • 1/2 rödlök (finhackad)
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs (gärna hemgjord eller Hellmans)
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 tsk muscavadosocker
  • 1 msk lätt mortlade rostade kumminfrön
  • svartpeppar & salt
  • (1 näve valnötter)
  • (1/2 dl smulad ädelost)
  • Äppelchutney – recept
  • 4 stora äpplen
  • 3-4 schalottenlökar (finhackad)
  • 1 röd chilifrukt (skuren i fina skivor)
  • 1 krm kanel
  • 1,5 tsk curry
  • 1 tsk ingefära (torkad krydda)
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • en halv näve russin
  • rapsolja (att steka i)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.