Börja med att dela revbenen i mindre bitar. Senapen gör att revbenen får en härlig djup smak, löken och moroten ger sötma och sojan gör att det blir en härlig färg på såsen
Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Och det räcker med glaze, jag lovar för buljongen ger också smak. Täck med vatten (eller buljong om du väljer det), lägg i grönsakerna och kryddorna (inte om du använder buljong)
Jo, jag börjar tänka på mat man äter med händerna och nya experiment. Den är ju både söt och har viss tyngd så någonstans tror jag att det kan bli ganska bra, när man ändå håller på med julmust så tänker jag mig att det även borde fungera på samma sätt som en porter eller stout till en stek när man man förkokar spjällen så det får även bli basen till den buljongen
Till den här middagen tog jag de tunna revbenen och kryddade med bara örtsalt och vitpeppar. Vill Du ha recept på en vanlig Lammstek med Rödvinssky, så hittar Du den Här
Värm då köttet i en kastrull tillsammans med skyn. Igår serverade jag revbensspjällen med kokt potatis och en klassisk ugnsomelett med champinjonstuvning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.