Revbensspjäll – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 1/2 kg tunna revben (spareribs)
  • 14 dl vatten
  • 12 gula lökar
  • 13 msk flytande honung
  • 13 msk tomatpuré
  • 11 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 salt och nymald svartpepparSätt ugnen på 150 grader.
  • 1 Lägg revbenen i en plåt med höga kanter. Häll över vatten och lägg klyftad lök runtom. Salta och peppra.
  • 1 Täck formen med folie och baka i ugnen cirka 30 minuter.
  • 1 Tag ut och häll av spaden. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
  • 1 Blanda honung, tomatpuré och apelsinskal.
  • 1 Torka av revbenen och gnid in med blandningen. Glasera i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  • 1 Skär upp i mindre bitar och servera på julbordet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.