Min pappa gjorde ofta tjocka revbensspjäll men själv föredrar jag de tunna. Detta tar några timmar och under tiden gör ni coleslaw (se nedan för tillvägagångssätt)När spjällen ser ut som på bilderna så penslar ni första gången med glace och vänder dem omJag har medvetet inte penslat hela för att ni ska se hur det ser ut innan man börjar med glacenKlicka på bilderna för större bild
Om du har tillgångtill vildsvinsrevben, tveka inte att laga dem till jul. Då gjorde vi också de köttbullar som finns med på bilden här ovan, men i år fick vildsvinsfärs ersätta älgfärsen
Så ska du äta julbordet – egentligenFörkoka revbensspjällRevbensspjäll går att förbereda dagen före servering och blir dessutom extra goda om du förkokar dem i buljong
Rör om i grytan med jämna mellanrum. Du kan tillsätta lite vatten om det känns torrt stekpannan. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt saft eller vinbärsgelé
Helt perfekt dessutom att göra något med äggvitorna som blir över i glasstillverkningen. För mig är inte traditioner så viktigt och jag har sällan återkommande rätter inför varje högtid, men jag rycks däremot med av säsongen skulle man kunna säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.