Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). Dom blev fantastiskt möra, föll sönder av bara ett litet lätt tryck med gaffeln
Nu när dock både Oumph och Anamma Vegetariskt kommit ut med fantastiska produkter i form av Oumphs filéer och Anammas vegofiléer – dvs två helt enastående smarriga köttsubstitut så blev det dock en helt annan grej
Ta ut o servera med valfria tillbehör. Alltså hemmagjorda revbenspjäll e ju något av det godaste. 500g tunna revbenspjäll. blanda 1/2 dl rapsolja med. penska in revbenen med all glaze o in i 15 minuter. 500g tunna revbenspjäll. blanda 1/2 dl rapsolja med
potatis med karameliserad lök och tryffeloja. minst 1 kg tjocka revbenspjällmarinad. chilisåshoisinsåsworcestersås3 vitlökklyftor,pressadejuicen av en halv limematoljaMarinera revbenspjällen i minst 1 timme, gärna över natten. Placera revbenspjällen i en ugnsfastform, slå på marinaden och stek i ugnen 1,5-2 timmar tills köttet är mört. 1 stor gul lök, i ringarpotatis, gärna en röd sort så som Cherie eller Cecilenågra stänk tryffeloja(ganska mycket)matoljasalt,pepparBlanda potatis och lök i en ugnsfast form tillsammans med olja, tyffeloja,salt och peppar. Baka i ugnen i 40-60 minuter (tillsammans med köttet)tills löken är fint karameliserad. 1 kg tjocka revbenspjäll
Veganska revbenspjäll – på tofu. Jag hoppas att allt e fint med er. Förra veckan hade jag den stora glädjen att få hänga en eftermiddag med supercoola Clara Henry i vår köksstudio
Men finns det något med tråkigt än en tom kyl. Men efter lite rafsande i frysen så föll valet av middagsmat på tunna revbenspjäll och till det sellerirot & potatis i ugn
Smaka av med salt och peppar. 1. Salta vitkål och morötter lätt. 2. Rör ner vinäger. Låt dra 15 minuter. 3. Häll bort vätskan som bildats och rör ner resterande ingredienser
Här i muslimska Malaysia handlar jag fantastiska revben i en saluhall med ”non Halal” kött. Lagom till middagen penslar jag köttet rikligt med en god färdigköpt BBQsås
Pensla med marinaden med jämna mellanrum undertiden. Dessa revbenspjäll hade vi på julbordet. Sötade med 1 msk honung också men den kan man dra ner på eller ta bort om man inte klarar de söta. Revbenspjällm smak av kanel, soja & rödvin6-8pers 1 kg tjocka revben3 msk tamarisoja1 tsk kanel1 msk flytande honung2 tsk salt1 tsk svartpeppar1 dl rödvinsmör Smöra en ugnsform och lägg i spjällen
Sänkte sedan värmen och grillade på svag-medelhög temperatur (använder gasolgrill. Revbenspjällen såg inte mycket ut för världen efter själva förkokningen
Pensla revbensspjällen med marinad igen. Lägg revbensspjällen med köttsidan upp i en långpanna och ställ in den i ugnen, vänd efter ca 30 minuter och pensla på mer marinad
När jag grillar revbenspjäll så brukar jag först baka dom på låg värme i sin marinad i ugnen. Finriv vitlök och ingefära, blanda samman alla ingredienser och gnid in ribsen med marinaden
Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna. Lägg köttet på frukten med den feta sidan upp. Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås
Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.