Revbenen penslade vi med Teriyakisås under grillningen. Man kan ju inte enbart äta coleslaw, så vi grillade även lite tunna revbensspjäll köpta hos Gårdsbutik Thuresson
Efter ett besök på Malmö Kötthandel, kom jag hem med en rejäl sida revben av gris. Eftersom jag precis ätit skulle det bli perfekt att påbörja ett långkok och sedan grilla det hela i ugn med en god glaze
I dag hämnades jag genom att spela ”Här kommer Pippi Långstrump” på högsta volym i två sekunder medans hela familjen satt ihoptryckta med fjärrkontroll inne i bastun och höll för öronen
Glaserade revbenmed smak av ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog
Blanda såsen med kålen och moroten, smaka av med svartpeppar och honung. En variant av coleslaw. Strimla 350 g vitkål/spetskål och finriv 1 morot. Lägg i en skål och häll sedan 1 tsk salt och 2 tsk vitvinsvinäger över, låt stå några minuter. Blanda 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, 2 dl riven cheddar, 1 finhackad grön chili och skurna örter (jag tog persilja denna gång). 1 tsk salt och
Blanda revbenenmed alla ingredienser och gnid in dem väl i köttet. Dela upp revbenen i lite mindre bitar, detta kommer att korta tillagningstiden och även göra att kryddorna tränger bättre in i köttet
Jag gjorde den populära kålsalladen med syrliga smaker från kiwi och lime. Min coleslaw smakade mycket gott till marinerad kycklingschnitzel med indiska smaker
Lägg revbensspjällenmed svålen uppåt i en långpanna, slå i vatten och täck med folie. Sila av buljongen och koka upp den med chilisås, soja och ingefära tills den tjocknar som en sirap
En extra bonus med den här rätten är att allt går göra dagen innan gästerna kommer eller tidigare samma dag och sedan bara värma på revbenoch ställa fram tillbehören
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.