Salame Milano är ansedd som en mildsalami. Kryddningen är enkel med peppar vitlök. Det som är roligt med den är att den ibland görs med en blandning av nötkött och griskött och det ville jag prova
Jag tänkte passa på att skriva ett inlägg om Barcelona. Det kommer inte att handla om vad man ska eller kan göra i Barcelona, det vet nog alla redan (mailamig annars)
Förra veckan var jag och en kompis och åt på Zazaramen här iMilano, men det roliga är att vi kom dit så pass sent att viinte var direkthungriga när vi väl skulle äta, och vi valde några små (heeelt fantastiskt goda) rätter istället
Med tanke på att jag bott iMilanoi mer än tre år nu så borde jag ju ha frossat i massa lombardiskaspecialiteter, men faktum är att jag knappt ätit några typiskamilanesiska rätter alls under dessa år
Nu är det ju inte bara så att jag kan gå ut och köpa mig en New York-bagel här iMilano. Det finns en fransk kille på YouTube, som har en matkanal som jag följer
Det hör ju egentligentill hösten och Kanelbullens dag i oktober. Med vädret som råder utanför fönstret idag, kan man ju inte tro att det är annat än höst
Det här är, på inga sätt och vis, en traditionell falafel. Dels för att jag tog en genväg och använde förkokta kikärtoristället för att lägga torkade kikärtori blöt över natten (det får man göra när man inte vet vad man känner för att äta redan en dag i förväg)
Det är så pass förvirrande att jag bestämde mig för att strunta i att hoppa på mitt flyg tillMilanoi morse, och istället stanna hemma några dagar extra så att jag får all information jag behöver från Skatteverket innan jag tar tag i att prata med Agenzia delle Entrate (Skatteverket iItalien)
Det känns som att det dyker upp nya hamburger-ställen iMilano mest hela tiden. Senaste tillskottet öppnade precis runt hörnet från mig, Hamericas heter det, och det ser ut som de gör helt magiska burgare
Jag har varken en gjutjärnsgryta eller en tillräckligt bra ugn iMilano, så innan jag åkte tillbakatillItalien bestämde jag mig för att nyttja mamma och pappas faciliteter och bjuda familjen på en avskedsmiddag av rang
Nu börjar mintidiSverige ta slut - på fredag åker jag tillbakatillMilano. Detta innebär, att jag nu måste ta vara på alla måltider, och äta allt det där som jag inte kan få tag på iItalien
Värmeböljan iMilano verkar fortsätta även denna vecka. Till helgen verkar det som att det ska komma in regn och åska, men mycket svalare verkar det intebliriktigt än
En ny poké bowl till er. Denna gång en vegetariskvariant med stekt tofu istället för fisk. Återigen serverar jag med italienskt svart ris - men ta det risni tycker är godast, mina recept är oftast förslag, inte regler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.