Häll upp degen på mjölat bakbordoch forma lätt till en limpa. Nu inför vårens alla festligheter, där det även behövs glutenfria alternativ, så är det här brödet absolut ett alternativ på kalasbordet
Vi valde att servera vår porchetta i form av smörgåsar denna gången, var och en fick bygga sin egen macka vidbordetoch lägga på vilka tillbehör man ville
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
En vegetarisk gratäng med massor med smak hittar ni här. Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här
Lägg i kastrull tillsammans med delade blomkålsbuketteroch skalad vitlök. Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner med bacon och smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Jag bestämde mig därför lite hastigt och lustigt för att röra ihop en deg. Jag ville servera ett gott bröd till de smaskiga auberginerullarna, som ni fick recept på igår, men vi hade inte något passande bröd i frysen
Lägg upp allt på ett fat och strö över lite hackade valnötskärnor och ringla över dressingen. Den goda osten kommer från Dalsspira Mejeri och är en getost halloumi som de kallar Hallou-get
för mycket fett är farligt, särskilt mättat, hjärnan behöver kolhydrater, och så vidare. Han vågade tyvärr inte säga att han åt LCHF, men läkaren var mycket positiv till dettaoch sa att det här måste han ta med sig till sina kollegor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.