Kryddpasta5 schalottenlökar, skalade och grovt skurna 4 cm färsk ingefära, skalad och grovt skuren 5 klyfta vitlök, skalade 3-10 röda chilifrukter, i bitar (beroende på hur stark man vill ha sin curry) 3 msk neutral rapsolja
1 Gryta1
kg högrev, i munsstora bitar 0,5 tsk malen nejlika 1 tsk malen kardemumma 1,5 tsk malen koriander 800 ml kokosmjölk (eller kokosgrädde) 3 stjärnanis 1 kanelstång 3 citrongräs, bankad och grovt skuren 1 limefrukt, saften 1,5 dl riven kokos, rostad salt peppar rapsolja, att steka i
Till rendang ska man väl egentligen servera någon typisk indonesisk sidorätt, men jag hade en gurka hemma och tyckte att det skulle passa bra med en svalkande gurksallad till den heta curryn, så jag gjorde en favorit, nämligen thailändsk gurksallad, som jag hämtat från min bloggande vän Carolines blogg
Servings. 4. Cook Time. 75 Min. Kycklingbullar med vitlök och salvia i tomatsås med. 30 Min. Hamburgare med tryffelmajonnäs, dubbel lök och svarta sara
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. 0,5 kg grytbitar av gris, lamm eller kyckling / 2 finhackade gula lökar / 4 finhackade vitlöksklyftor / 5-6 cm riven ingefära / 0,5 msk malen spiskummin / 0,5 msk chilipeppar / 1-2 msk parikapulver / 1-2 msk curry madras / 1-2 msk jalfrezi curry powder / 1-2 msk tikka curry powder / 1-2 msk honung / 2-3 msk mango chutney / saften av 0,5 lime / 1-2 msk finhackad inlagd chili / 1 burk Mutti krossade tomater / 5 dl vatten / 1-2 msk grön currypasta / 1-2 kalvbuljongtärningar / 1-2 dl vispgrädde / 4 msk olivolja att fräsa i. Ha ner köttet i grytan och låt småkoka på medelhög värme ca 0,5 - 1 timme beroende av vilket kött du valt. Rulla varje del till en rund bulle, kavla ut varje bulle till ett avlångt bröd ca 3-4 mm tjockt. Grädda bröden 3-4 minuter till de jäst upp och fått fin färg. / 5-6 cm riven ingefära. / 1-2 msk parikapulver. / 1-2 msk curry madras. / 1-2 msk j. / 1-2 msk t. / 1-2 msk honung. / 2-3 msk mango chutney. / 1-2 msk finhackad. / 1-2 msk grön currypasta. / 1-2 kalvbuljongtärningar. / 1-2 dl vispgrädde. 3-4 mm tjockt
Fläskkött -. Denna smarriga indonesiska risotto brukar min kära mamma göra. Köttfärs -. 2016-10-31, 15. Min 2-åring brukar slicka tallriken ren så gott det är, så rätten passar verkligen hela familjen - stora som små. (4-6 port). 1-2 msk curry. 1-2 tsk spiskummin. 1-2 tsk ingefära. Nötkött 4-6 port. 1-2 msk curry. 1-2 tsk spiskummin. 1-2 tsk ingefära
12 msk panang curry. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl
Cocos- laxcurryIngredienser. Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Receptet räcker till cirka 4-6 portioner, så frys in och ha lite matlådor i reserv när du inte orkar laga mat. Till cirka 4-6 portioner behöver man. 4-6 portioner
I oktober fick jag en Smakbox och där i fanns en Green Curry-kryddmix från Santa Maria. Green curry med kyckling och grönsaker4 port. 1 påse Santa Maria Asian Spices Green Curry. 1 påse Santa Maria Asian Spices Green Curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.