Kalljästa bullar är verkligen så smidigt, bara att röra ihop degen på kvällen och sen baka ut på morgonen, helt perfekt – för vem vill inte ha nybakade bullar till frukost utan att behöva vänta på att degen ska jäsa i flera timmar
Kompletterad med morötter samt schalottenlök för smak och kryddad med en immunfrämjande ayurvedisk kryddblandning samt ingefära och min mors egenodlade espelettechili blev det en ny favorit
De har skrivit böcker tillsammans (och enskilt) tidigare och den här gången var det en kombinerad livsstils och kokbok med den lockande titeln "Ät dig i balans - bästa maten för glädje och lust"
All är så klart goda men alla är inte lika goda och riktigt lika nyttiga för min del. En fin och smakrik ostskiva ovanpå ett lager Bregott på en skiva Kornelle som serveras med en kopp nybryggt kaffe, ja det är perfekt för mig
I så fall är detta en bokför dig. Har du precis som jag undrat hur bagerier lyckas få till de härligt knapriga skorporna på brödet, och hur de bär sig åt för att baka bröd fulla med luftbubblor
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.