Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. Fyllda avokadohalvor med räkor och rom. Lägg upppå tallrikar och garnera med rom, rödlök, en klick crème fraiche och en citronklyfta
Koka upp grädden med blomkålen och mixa sedan till mos med en stavmixer. Om smördegen bubblar upp i ugnen kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att bottnen blir platt
Biffarna puttrar sig sedan möra och fina påupptill två timmar i ugnen. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i lite smör på båda sidor på hög värme någon minut
Blanda i örterna och senapen i crème fraiche-blandningen och pressa i vitlöken. Gör en laddning och häll upp i en vacker burk och ge bort när du blir bjuden på middag i sommar
Fräs vitlök i smör- &rapsolja i en stekpanna. Känns som om man har väldigt mycket att göra på helgerna så det får bli en middag som är snabbare än snabbast… fast lite extra
När jag kommit ur mina vanliga rutiner (ja, det händer mig också ibland) så brukar jag ofta gå in på Facebook eller på Instagram och kolla på tjejer som jag ser upptill och blir inspirerad av
) i tv-soffan, mysa och njuta av den där fredagskänslan. Halvera avokado och lägg påfyllning. För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
) Och vi testar gärna nya rätter om det kan vara till hjälp för någon där ute - så snälla är vi. Ett litet bildbevis på att vi hade en alla tiders trevlig julafton och nej, vackra är vi icke - men roligt, det har vi nästan alltid
Klicka fyllningenovanpå. Vispa ihop samtliga ingredienser tillfyllningen, ställ åt sidan. Blanda fyllningen, kondenserad mjölk, äggulor, rivet citronskal, citronsaften väl i en bunke
Jag gjorde den helt mjölkfri - bara att byta ut ingredienserna mot mjölkfria alternativ. Påskäggtill barnen ska fyllas, mat ska inhandlas, tvättid ska passas, en runda i träningsrummet är önskvärd och så ska jag försöka hinna lägga ut receptet på supergott fröknäckebröd med lakrits som jag bakade i gårkväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.