Det fina med den här soppan är att den är snabb, fräsch och lätt (för magen) och kan serveras som förrätt eller dessert, smaken är frisk och sval och den blev mycket uppskattad av våra gäster
Av naturliga åldersskäl är jag för tillfället väldigt varm av och till, men det är en ganska obehaglig värme som de äldre av mina kvinnliga läsare säkert känner igen
Smält smör och Mars på svag värme i en kastrull, rör så att det blir en jämn smet. Att bylsa på sig en massa kläder och ge sig ut och njuta snö ochkyla är underbart
Även om värmen håller sig borta så fortsätter vi att grilla, vi har både grillat hel kyckling och korvar i helgen som gick men vi har förstås även lagat annat såsom den här otroligt goda fiskrätten
Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°. Dela den i 24 delar och rulla till små bollar
Sänk värmen något. Krydda och tillsätt vinägern. Rör om och stek ytterligare ett par minuter. Bryn färsen och stek tills det mesta av köttsaften kokat bort
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.