Börja förbered tårtbottnarna. Sätt ugnen på 175 varmluft.
Smörj och mjöla två små formar (16 cm i diameter) eller en stor form á 24 cm.
Vispa socker och Kockens val luftigt.
Separera äggen och vispa ner äggulorna i sockerblandningen.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i sockerblandningen.
Blanda sedan ner filmjölk, vinäger och karamellfärg.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Fördela smeten jämt mellan formarna.
Grädda ca 45 minuter tills kakan är torr.
Medan kakan gräddas, börja förbereda frostingen genom att vispa Kockens val luftigt, tillsätt florsocker och vaniljsocker under fortsatt vispning.
Vispa ner färskosten och tillsätt eventuellt någon till deciliter florsocker om konsistensen känns för lös.
Skär tårtbottnarna 3 eller 4 st lager. Varva med frosting. Toppa med lite frystorkade hallon.
Tips! Bäst är att använda en spatel för att få rätt känsla i spacklandet. Lägg ett tunt lager på kanterna och ställ sedan in i kylskåp då fastnar eventuella smulor och det är sedan lätt att dekorera klart.
Vispa samman de övriga ingredienserna. Börja med tårtbottnarna. Om du vill ha en hög kaka så gör du dubbel sats av grundrecept vaniljmuffins/tårtbotten
Själv har jag ännu en gång snöat in på det underbara bakverket RedVelvet Cake. Det är en dag som bara dyker upp och oftast har ju redan våren gjort sitt intåg
Därför bjuder jag såklart på Redvelvet cake – en sammetslen kaka med en väldigt charmig historia. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred lite av den på den undre delen av kakan
Men idag skulle jag få besök och då slog jag till och bakade denna Redvelvet tårta. Det läckra med denna redvelvet är att bottnarna är röda och det går åt en hel del röd karamellf'ärg
Jag hade lite rostad rödbeta hemma och bestämde mig för att göra en "RedVelvet"-muggkaka till frukost (ja, jag åt denna lilla skönhet till frukost i morse)
Testade den för första gången idag och det fick bli supersöta små RedVelvet cupcakes. Innan du börjar kan det vara en god idé att plocka fram alla ingredienserna så att du har dem tillgängliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.