Mustiga grytor hör hösten och vintern till. Originalreceptet till just denna lite annorlunda variant, med bönor och katrinplommon, kommer från en blogg som heter 'VeganSandra' (se här)
Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten)
Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Halvera eller skär svamparna i klyftor. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
Indisk böngryta. / Anki och Håkan Indisk böngryta. Ojojoj, vilken varm och solig vårdag vi har bjudits på idag, i alla fall här nere i våra trakter av landet och vi hoppas alla andra har fått njuta av samma som vi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.