Skiva Chorizo och fläskfile och stek först chorizon och sedan fläskfilén i fettet från korven. Den här fick jag hemma hos mamma för en massa år sedan och den gick då under namnet ”kreolskans söndagsgryta” om jag inte minns fel
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Den här grytan blev jättegod, jag älskade den och den var riktigt enkel att göra (så som många grytor)
En snabblagad mustig och god gryta med lite hetta. Stek först korven, lägg över i en gryta, bryn köttet i fettet från korven i omgångar, lägg över i grytan
Hade planerat en gryta till lördagens recept eftersom jag visste att en utställning brukar ta tid, så det fick bli en Kreolsk gryta och den blev så god och var enkel att göra… tummen upp från M&M
Lägg över kött och lök i en ny vid gryta. Garnera grytan med saltgurka, oliver och persilja. Låt grytan puttra i ca 30 - 40 minuter eller tills köttet är mört. Tillsätt grädden och låt grytan sjuda ytterligare ca 10 minuter tills det blir en simmig konsistens. Blanda samman mjölk och 1 msk vetemjöl och rör ner i grytan tillsammans med korv och paprika. Låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter. 1 paket chorizokorv(ar) , skivade (het korv)
När jag kom hem började jag förbereda kvällens middag. Recept spicy hotkycklinggryta. Ingredienser. Häll i resten av ingredienserna o låt puttra ca 15 min
Den som vill kan reda av grytan med två-tre teskedan maizena utrörda i lite vatten. Åratal av träning i att memorera ingredienser och deras mängder och antal räddar mig än en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.