Igår fyllde Rasmus 2 år och vi hade givetvis kalas för honom. Ingredienser 10 port. 1 bouquet garni (lagerblad, en kvist timjan, en kvist slätbladig persilja). 1 kanelstång. 10 svartpepparkorn. 11/4 dl rödvinsvinäger. Ingredienser 10 port. 1 kanelstång. 10 svartpepparkorn
Det bästa med kalas är ju mat och bakverken. Förra helgen var vi på söta Atlas 1års-kalas. ) Ett helt buffébord med massor av mat och en riktig maffig chokladtårta från Marta Stewart
150 g smör. 1/2 dl socker. 1 dl ljus sirap. 1/4 tsk salt. 1/2 dl vatten. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. sätt kaokorna i ugnen och sänk temp till 175 grader, grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min. 150 g smör. 1/2 dl socker. 1 dl ljus sirap. 1/4 tsk salt. 1/2 dl vatten. ca 1 cm tjocka skivor. 175 grader, grädda kakorna mitt i ugnen i. 10-15 min
Kan du då avvara 10 minuter så har du ett supergott fika, nämligen rulltårta. 1,5 dl socker. 1,5 dl potatismjöl. 1,5 tsk bakpulver. 1,5 dl vispgrädde. 150 g philadelphia (light funkar utmärkt). ca 0,5-1 dl florsocker. ca 1-2 dl hallon – frysta eller färska (helst inte tinade, frysta hallon, det blir för blött). 3 ägg 1,5 dl socker. 1,5 dl potatismjöl. 1,5 tsk bakpulver. 1,5 dl vispgrädde. 150 g philadelphia (light funkar utmärkt). ca 0,5-1 dl florsocker. ca 1-2 dl hallon – frysta eller färska (helst inte tinade, frysta hallon, det blir för blött)
1 dl kokosflingor. 1 dl kokosflingor. Så här fram på fredagseftermiddagen, med hela härliga helgen framför oss, tänkte jag det passar bra med ett litet godistips, ett nyttigt godistips
Non-stop chocolate-cookies 125g smör3 dl socker2 ägg2 tsk vaniljsocker4½ dl vetemjöl1 dl kakao1 tsk bakpulver1 tsk salt1 påse Non Stop1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ca 12 kakor per plåt. Grädda kakorna i ca 15 minuter
Chokladkaffe Förberedelsetid 5 Minuter Tillagningstid 5 Minuter Total tid 10 Minuter Recept av. 1 Ingredienser 2 dl kaffe 1 klick smör, cirka 15 g 1 krm vaniljpulver ½ tsk fin kakao Instruktioner Mixa det varma kaffet med övriga ingredienser. 3177. 10 Min. 1 Ingredienser. 1 klick smör. 15 g. 1 krm vaniljpulver
1,5 dl risoni (en pasta). 1 morot. Alltså ca 11 minuter. Jag tog ca 125 gram utav varje protein och majsen och ärtorna tog jag ca 1/2 dl av vardera. När dom tre olika smakerna var kokade så blandrade jag det med en 1/3 utav basen. Jag hade i 1 stor matsked kokosolja i varje del och en skvätt av kokvattnent. 1,5 dl risoni. 1 morot. ca 125 gram. ca 1/2 dl av vardera
Oktober 4, 201612. Den här rulltårtan bakade jag till 2-årskalaset förra månaden. 1 rulltårta. 175 g hackad mörk choklad. 150 g socker (ca 1 ¾ dl). 150 g rumsvarmt smör. 120 g florsocker (2 dl). 1 äggula. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt 1 ½ msk av sockret. Tillsätt 1/4-del av äggvitan och vänd runt försiktigt. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. 1 rulltårta. 175 g hackad mörk choklad. 150 g socker. ca 1 ¾ dl. 150 g rumsvarmt smör. 120 g florsocker. 1 äggula. 175 grader L
15-20 kakor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop 3 mosade, mogna bananer med 1 tsk vaniljpulver och ½ dl smält kokosolja i en stor skål/bunke. av havre), 1½ dl mandelmjöl, 1 tsk bakpulver och 1 nypa flingsalt i en annan skål. Forma 15-20 kakor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. 1 del chiafrön blandat med ca 3 delar kokta bär blandat. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12-15 min. 15-20 kakor. 175 grader. 1 tsk vaniljpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.