Vänd ner sockerärterna och räkorna. Fräs det 12 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 200 g skalade räkor (ca 500 g oskalade)
4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Ytterst uppskattade snittar med lyxkänsla. Färska räkor i lag. Lägg på ytterligare kavring och bred vanlig Philadelphiaost på det översta lagret och toppa med en liten bit romansallat, en färsk räka och två längder gräslök
Första gången jag vågade mig på en risotto var ju efter att ha sett Kryddburkens svamprisotto och blev så fruktansvärt frestad både på svamp och ris så att jag var tvungen att laga en Krämig risotto med smörtstekt skogssvamp och rostade körsbärstomater
Kall paj i långpanna med crabfish och räkor. Hur som helst tänkte jag dela med mig av receptet för den här pajen är så enkel och god att göra och passar utmärkt att bjuda på till fester såsom dop, bröllop, födelsedagskalas etc
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.