Det är meat-free Monday igen och denna gång bjuder jag på ett kanonrecept. Jag bara måste göra detta snart igen och då kanske även ha i lite röd paprika och kanske lite mer grönsaker
Receptet hittade jag hos pålitliga Smitten Kitchen och i vanlig ordning modifierade jag det lite. Översatt från och anpassat efter Smitten Kitchens recept
Ta ut plåten, vänd knäcket och grädda ytterligare 5–10 minuter, eller tills knäcket är knaprigt. 0,75 dl torkade röda linser. 0,75 dl torkade röda linser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
Gör i övrigt som i vårt recept. Lägg ströbrödet att svälla i litet kokspad och grädde. Eller koka riset eller korngrynen i en vatten-mjölkblandning och gör annars som i vårt recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.