När ytan blivit matt och smeten stelnat är det dags att vända pannkakan. Använd sparsamt med smet till varje pannkaka så att de blir tunna och får en frasig spetskant
Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul. 1Grädda tunna, krispiga pannkakor genom att hälla smet i pannan, cirka 1 dl per pannkaka, och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan
Stek till frasig och gyllene, men du ska inte vända pannkakan. Fyll med böngroddar, sallad och örter på halva pannkakan, droppa på lite sås och vik till en halvmåne
Jag brukar göra mina amerikanska pannkakor med filmjölk, och denna gången tog jag ett recept på Ica. Receptet är för 4 portioner, men vi gjorde dubbelt vilket blev lagom till två vuxna och två barn tyckte vi. 3 dl vetemjöl (tog mest fk-dinkelmjöl)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.