Gothia cup är i full gång och laget har gått vidare till A-slutspel. Tänkte passa på att lägga ut potatiskakan som vi åt på nyårsafton när vi är uppe på hotellrummet och tar det lite lugnt
Toppa med med den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader. Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012
-Mama Skogly ♥ Kanske skulle man ha brett ett tunt lager tomatpuré under potatistäcket. 8 port4 smördegsplattor1 påse riven västerbottenost (150g)10 potatisar1-2 vitlöksklyftor1 kruka persiljalite citronsaft3 salladslökarKoka potatisen. 1-2 vitlöksklyftor
Servera med helstekt oxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
mos, klyftor, stekt eller potatiskaka som vi gjorde. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
Stek på båda sidor i smör på hög värme - salta lätt. Potatiskaka med lök, bacon, ägg, stekta tomater, ostsmörgås, te (till mig), kaffe (till Mannen) och juice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.