Dela degen i önskat antal bitar och kavla ut dem till små, tunna pizzabottnar. Blanda ihop skaldjuren med gräslöken, smörgåskrassen och någon matsked citronsaft
Toppa med löjrom, citronpicklad lök och dill. Smaka av med salt. 11 citronpicklad lök (se recept nedan). 11 rödlök, tunt skivad. 1saltBlanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke. Täck degbunken med en bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter. 1Förgrädda pizzabottnarna i cirka 8 minuter. 1Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda tills crème fraichen fått färg och blivit gyllenbrun. 1Citronpicklad lök
Det finns mycket goda recept med kantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad med kantareller och bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
Dela burratan i mindre bitar med händerna och fördela på pizzan. Jag fullkomligen ÄLSKAR tryffel så när jag hittade tryffelsalami på ICA blev jag ganska till mig, letade upp en burrata och komponerade denna pizza i huvudet
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Dock valde jag bort den andra sortens ost och hummus och la till rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.